Stabilizerها تثبیت کننده ی برق AC ورودی می باشند. بدین معنی که از افت و خیز برق ورودی (خواه لحظه ای و خواه دراز مدت) جلوگیری می کنند، آنرا تصحیح کرده و به مصرف کننده ها تحویل می دهند. اهمیت استفاده از Stabilizerزمانی بیشتر می شود که شما تجهیزات حساس و گران قیمتی داشته باشید. اگر این افت و خیز ها به صورت لحظه ای باشد امکان اخلال در عملکرد دستگاه ها وجود دارد اما در صورتی که به مدت چند ثانیه یا چند دقیقه ادامه یابد باعث ایجاد مشکلات جدی می گردد.
افزایش ولتاژ برق AC چه مشکلاتی بوجود می آورد؟
– آسیب همیشگی زیر سیستم های دستگاه
– ذوب شدن و اتصالی سیم کشی دستگاه ها
– تاخیر های ناخواسته در فعالیت دستگاه ها و خط تولید-کاهش چشمگیر طول عمر دستگاه ها
کاهش ولتاژ برق AC چه مشکلاتی بوجود می آورد؟
– اخلال در عملکرد صحیح دستگاه ها و به خصوص سیستم های دیجیتالی
– افزایش زمان مورد نیاز برای عملکرد دستگاه های اتوماتیک
– کاهش کارآیی سیستم های اداری و خطوط تولید
– افزایش دمای کاری و خرابی برخی از انواع تجهیزات الکترو مغناطیسی و الکترو موتور ها
– ایجاد خطاهای محاسباتی در سامانه های کنترلی، کامپیوترها و دیتا سنترها
– کاهش سرعت موتورهای الکتریکی
پس به کار گیری Stabilizerها موجب می شود برقی با ولتاژ دقیق و ثابت به مصرف کننده ها اعمال گردد. همچنین وجود Stabilizerها در جاهایی که برق ضعیفی دارند هزینه ی برق را کاهش می دهد.
در شرایط افت ولتاژ، Stabilizerدر مودِ BOOST قرار می گیرد و ولتاژ ورودی را تقویت می نماید تا به اندازه ی استاندارد برسد.
همچنین در شرایط آور ولتاژ(افزایش ولتاژ از سطح استاندارد) ، Stabilizerوارد مودِ BUCK می گردد و ولتاژ برق را برای رسیدن به حد استاندارد کاهش میدهد. عملیات باک و بوست می تواند توسط رله هایی که بین سیم پیچی های مختلف سلکت می کنند انجام گردد یا اینکه توسط مدار های صنعتی الکترونیکی و بوسیله ی بازسازی موج سینوسی AC و توسط پردازش میکروکنترلر ها صورت پذیرد.
در استابلایزر های رله ای، مجموعه ای از سیم پیچی ها(ترانسفورماتور) وجود دارند که با افت و خیز ولتاژ، به رله ها فرمان الکتریکی ای جهت تغییر مسیر سیم پیچی انجام می گردد. شکل زیر یک نمونه ی ساده از سویچ کردن رله بین دو کلاف سیم پیچی برای کاهش یا افزایش ۲۵ ولتی در برق ورودی را نشان می دهد.
در این مثال اگر برق از ۲۲۰ ولت به ۱۹۵ ولت افت کرد، ۲۵ ولت تقویت می شود و اگر به ۲۴۵ ولت رسید، ۲۵ ولت از مقدار آن کاسته می گردد. استابلایز های رله ای توان سیستم ،تولید شرکت تکاممی باشد و می تواند برق را با دقت ۱۰± ولت تصحیح کنند. این Stabilizer بیشتر برای کاربری های سبک با جریان پایین به کار می روند و تعمیرات و نگهداری آنها فرایندی ساده تر دارد.
در استابلایزر سرووموتوری، یک ترانسفورماتور افزایشی کاهشی وجود دارد و با یک اتوترانسفورماتور که پلتفرم سیم پیچی آن توسط یک سروو موتور دائما تغییر می کند و عملیات باک بوست صورت می پذیرد.
مزیت Stabilizer های سروو موتوری نسبت به رله ای، دقت آنها در تصحیح ولتاژ است. ولتاژ خروجی استابلایزر تکام، دقتی برابر با ۱± ولت دارد. همچنین تعمیرات و نگهداری آنها فرایندی پیچیده دارد و بیشتر برای کاربری های دقیق و سنگین در جریان های بالا به کار می روند. جهت آشنایی بیشتر با استابلایزر سروو موتور اینجا کلیک نمایید.
ارسال دیدگاه